nieuwsbrief december

Facebook

Seniorenbios in december en januari

KBO-Seniorendiner in december en januari 2019

Bingo in januari

Alzheimercafé

Activiteiten Mantelzorg Heumen

Terugblik KBO-Sint Nicolaasmiddag

Terugblik KBO-Jeu de boulestoernooi

Koersballen met de KBO

KBO-Kerstmiddag

Ledenadministratie en verhuizing/opzegging

Collectieve Zorgverzekeringen via de KBO

 

 


 

 

 

Seniorenbios in december 2018 en januari 2019

bios dec18BANKIER VAN HET VERZET - DI 11 DECEMBER 15:45

Oorlog en Thriller - 123 min
Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van de bankier van het verzet.

 

De film begint om 15.45 uur en op vertoon van uw KBO-lidmaatschapskaart geldt een gereduceerd tarief (€7,- i.p.v. €10,60). Het is noodzakelijk tevoren te reserveren (gratis); telefonisch via het nummer 024 - 622 13 46 of via internet www.cinetwins.nl). Het adres van Cine Twins is Kerkplein 2b, 6581 AC Malden. In de buurt is volop parkeergelegenheid en de bus (lijn 83) stopt vlakbij.

 

De volgende voorstelling is dinsdag 8 januari 2019 met de film: “The Mercy”.

themercyTHE MERCY - DI 8 JANUARI 15:45

Drama - 102 min

Op zoek naar erkenning en geld om zijn noodlijdende bedrijf te redden, besluit de Engelse amateurzeiler Donald Crowhurst om mee te doen aan de Golden Globe Race, een non-stop solo zeilrace om de wereld. In oktober 1968 verlaat hij met een zelfgebouwde boot de haven van Teignmouth in Devon, zijn vrouw en kinderen op de kade achterlatend. Al snel blijkt dat hij het avontuur volledig heeft onderschat. Zijn boot is niet zeewaardig en hij heeft veel te weinig ervaring. In een wanhopige poging om gezichtsverlies en een faillissement te voorkomen, neemt hij een besluit met verstrekkende gevolgen..

 

We hebben gemerkt dat de kaartverkoop bij de seniorenbios trager gaat dan normaal. Dit omdat er vaak per persoon wordt afgerekend. Hierom zouden we u willen vragen de kaarten wat eerder af te halen, zodat de film op tijd kan beginnen. Bedankt voor uw begrip.

 

 

 

 

 

KBO-Seniorendiner in december en januari 2019


Samen gezellig tafelen op de 2e en 4e woensdag van de maand. 

Op 12 december en 9 en 23 januari 2019 kunt u weer lekker dineren in de bistro van Malderburch.
Voor de prijs € 8,50 krijgt u een heerlijk 3-gangenmenu geserveerd en een gratis kopje koffie of thee na. U komt toch ook?

Opgeven alleen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur in de week ervoor bij de receptie van Malderburch.  Zie de folder.

NB: aanmelden via strookje of telefonische aanmelding is verplicht!
Wilt u zo vriendelijk zijn om u hieraan te houden. Zonder aanmelding komen eten betekent dat u het de kok wel heel erg moeilijk gaat maken bij de inkoop van het eten. Bovendien is er dan onvoldoende voorhanden om nog kwaliteit te kunnen garanderen. Ook voor het bedienend personeel is het dan zeker niet prettig werken.
Dus eten op de 2e en 4e woensdag? Wel reserveren!

 

Wist u, dat u ook voor het Seniorendiner via “Vervoer op maat” opgehaald en thuisgebracht kunt worden?
Voor € 4,00 per enkele rit.
Via het telefoonnummer van Malderburch 024-3570570 kunt u informeren naar de mogelijkheden.

 

 

 Bingo


bingo

In december slaat de bingo een keer over i.v.m. de feestdagen.
In januari gaan we weer fris van start. Op zaterdag 19 januari kunt u gezellig meedoen en mooie prijzen winnen met de KBO-bingo in zaal
'de Wals' in Malderburch. Aanvang: 14.45 uur.

U bent van harte welkom! En ook introducé(e)s mogen komen meespelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar

In het Alzheimercafé worden bijeenkomsten georganiseerd voor iedereen die met dementie te maken heeft, op elke eerste donderdag van de maand vanaf 19.00 uur (programma start om 19.30 uur). 

alzheimer

Op 6 december is het thema: "Opname in het verpleeghuis".
Voor veel mensen is de gedachte aan verpleeghuisopname een schrikbeeld. Is dit terecht? Wanneer breekt het moment aan om hier toch wél aan te denken? Hoe verloopt het opnametraject? En wat zijn de ervaringen als het zover is gekomen? Hierover praten we met een mantelzorger/deskundige.

Het volgende Alzheimercafé is op donderdag 7 februari 2019
(januari vervalt).

De avonden zijn in het Van der Valk Hotel De Molenhoek, Rijksweg 1, 6584 AA Molenhoek.

Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Activiteiten Mantelzorg Heumen


Mantelzorg Heumen organiseert in de 2e helft van dit jaar weer veel activiteiten voor mantelzorgers.


mantelzorg heumenMantelcafé Een contactmiddag voor mantelzorgers op 30 augustus,
4 oktober en 13 december.

Klankbordgroep op 17 september en 7 december

Kijk voor nadere informatie op:  http://www.mantelzorginheumen.nl/ 

Voor aanmeldingen en vragen neemt u contact op met Anita de Roos of Kim Falk van Mantelzorg Heumen en Mantelzorg Mook en Middelaar op telefoonnummer 024 – 3570570 of per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de website van KBO-Malden www.kbomalden.nl kunt u ook informatie vinden.

 

 

 

 

Terugblik KBO-Sint Nicolaasmiddag

sint2018terugblikOp 24 november jl. werd de KBO-Sint Nicolaasmiddag uitbundig gevierd in Malderburch. In een volle zaal hielden de  KBO-leden even de adem in toen de Sint binnenkwam met maar liefst 8 Zwarte Pieten!

Sinterklaas nam ruim de tijd om alle leden te begroeten en enkele personen naar voren te halen. De vrolijke Pieten maakten grapjes en deelden pepernoten uit. Ook hadden ze een gezellig dansje ingestudeerd op het speciale Pietenlied.

De loterij-Pieten hadden weer een enorme hoeveelheid prijzen voor de loterij bijeengebracht, met dank aan alle winkeliers en ondernemers van Malden die de geweldig mooie prijzen gedoneerd hebben.

Er waren heel veel blije gezichten van de winnaars en ook van alle andere aanwezigen die niet met lege handen naar huis gingen.

 

 

 

 

 

 

Terugblik Jeu de boulestoernooi

jeudeboules2018

Op 24 september jl. overhandigde dhr. Elemans de wisseltrofee aan de nieuwe winnaar 2018, dhr. Jan Schijvenaars. Na een middag fanatiek spelen werd onder het genot van een glaasje met de groep gezellig nagepraat in 'de Wals' in Malderburch.

Elke maandag- en woensdagmiddag speelt men op de banen in de tuin van Malderburch. Ook in de winterperiode wordt gespeeld,
als het weer het toelaat.  Doe ook eens gezellig mee!

Voor informatie kunt u bellen met dhr. Caenen. Tel: 024 3881032


 

 

 

 

 

 

 


Koersballen met de KBO

koersbal

Wilt u liever binnen met een gezellig balspel bezig zijn, dan kan dat iedere vrijdagmiddag bij de KBO-Koersbalclub.
Ze spelen vanaf 13.30 uur in zaal 'de Ommezwaai' in Malderburch.

Kom gerust eens meespelen om te ervaren hoe het spel is. Deze ballen zijn afgeplat en aan een kant zwaarder, waardoor ze met een bocht rollen (koers). Ook bij dit spel is het de bedoeling om zo dicht mogelijk bij het witte balletje te eindigen en dat terwijl de bal een bocht maakt. Het kan heel verrassende effecten geven. Om het competitie-element wat te verhogen zouden ze nog wel wat nieuwe spelers erbij willen hebben. Kom ook lekker mee doen. Koffie en thee is gratis tijdens de pauze.
Voor meer informatie kunt u bellen met dhr. G. Hendriks. Tel: 024 3587487

 

 

KBO Kerstmiddag

kerst2018 2De sfeervolle KBO-kerstmiddag is op zaterdag 15 december.

De aanmeldingstermijn is inmiddels verstreken. De KBO-leden die zich opgegeven hebben voor de Kerstmiddag zullen een misboekje ontvangen. Dat is tevens uw entreebewijs. Bij binnenkomst in de zaal wordt uw naam op een presentielijst gecontroleerd door een van onze gastvrouwen.

De misboekjes zullen na 10 december bij u in uw brievenbus thuisbezorgd worden, pas op dat u het niet weggooit.

Neem dat misboekje wel mee op 15 december!

Mocht u na aanmelding onverhoopt verhinderd zijn om te komen,
geef het dan aan ons door. Mevrouw Francy Hendriks is contactpersoon voor de Kerstviering. Tel: 024 3585168

De viering begint om 14.00 uur in zaal 'de Wals' van Malderburch.

De zaal is open vanaf 13.30 uur (niet eerder).

 

 

Ledenadministratie en verhuizing/opzegging

Nog steeds is het iedere maand zoeken voor de bezorgers van het Magazine of alle leden nog wel op hetzelfde adres wonen. Of bent u verhuisd en heeft u dat vergeten door te geven aan ons? U moet dat echt zelf doen, want andere instanties en instellingen mogen verhuizing en overlijden niet aan ons doorgeven i.v.m. de nieuwe privacywet.

31 december (en 1 juli) is een peildatum voor de afdracht die de KBO per lid moet doen aan de UnieKBO voor het magazine etc. Per lid kost dat ons meer dan € 15,- per jaar. Het is natuurlijk zonde als we daarna pas horen dat iemand verhuisd is naar een andere gemeente of het lidmaatschap op gaat zeggen, of dat familie een overleden lid niet heeft gemeld.

Meld wijzigingen op tijd via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of aan:
KBO-Malden, Jachthoorn 11, 6581 BC Malden. Tel: 024 3582125

De penningmeester kan dit verloren geld beter inzetten voor dingen die ten goede komen aan onze leden.

 

 

 

 

Collectieve Zorgverzekeringen via de KBO

Heeft u nog geen collectiviteitskorting op uw zorgverzekering van Zilveren Kruis, VGZ of CZ? Maak er dan in 2019 gebruik van met het collectiviteitsnummer en uw KBO-lidnummer. Laat dit voordeel niet liggen! 

Er verandert niets in de samenstelling van uw polis, het wordt alleen goedkoper dankzij uw lidmaatschap van de KBO.  

 

 Zilveren Kruis: Collectiviteitnummer 207000837 (tel: 071 7510025)
 VGZ: Collectiviteitnummer 5095 (tel: 0900 8490)
 CZ: Collectiviteitnummer 2640031 (tel: 088 5557777)