nieuwsbrief november

Facebook

Seniorenbios in november en december 

Zomaar een woensdagavond ...  Geschreven door een KBO-lid

KBO-Seniorendiner in november

Bingo in november

Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar

Buurt-Koffie in Maldensteijn Malden

Activiteiten Mantelzorg Heumen

KBO-themamiddag "Vrouwen in de kunst" 

Terugblik Dag van de Senioren

Terugblik KBO-Najaarsreisje

Liedjes van Toen

Misintenties voor onze overleden KBO-leden

KBO-Sint Nicolaasmiddag

KBO-Kerstmiddag

Donatie Rabobank

Donatie 024 Outlet

Danspaleis

Aanvraag blijverslening

 

 


 

 

 

Seniorenbios in november en december 2018


LA NOVIA DE DESIERTO
noviadesierto- DI 13 NOVEMBER 15:45

Drama - 78 min
De 54-jarige Teresa heeft decennialang als inwonend huishoudster gewerkt in Buenos Aires. Van de ene op de andere dag valt haar veilige basis weg als de familie voor wie ze werkt het huis verkoopt. Ze accepteert noodgedwongen een nieuwe betrekking in het verre San Juan. Onderweg komt ze in contact met marktkoopman Gringo. Wanneer Teresa haar tas verliest, gaat Gringo haar helpen deze terug te vinden. Samen trekken ze door de woestijn op zoek naar haar spullen. Voor het eerst ervaart Teresa een leven dat ze nooit eerder gekend heeft.

 

De film begint om 15.45 uur en op vertoon van uw KBO-lidmaatschapskaart geldt een gereduceerd tarief (€7,- i.p.v. €10,60). Het is noodzakelijk tevoren te reserveren (gratis); telefonisch via het nummer 024 - 622 13 46 of via internet www.cinetwins.nl). Het adres van Cine Twins is Kerkplein 2b, 6581 AC Malden. In de buurt is volop parkeergelegenheid en de bus (lijn 83) stopt vlakbij.

 

De volgende voorstelling is dinsdag 11 december met de film: “Bankier van het verzet”.

bios dec18BANKIER VAN HET VERZET - DI 11 DECEMBER 15:45

Oorlog en Thriller - 123 min
Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van de bankier van het verzet.

 

We hebben gemerkt dat de kaartverkoop bij de seniorenbios trager gaat dan normaal. Dit omdat er vaak per persoon wordt afgerekend. Hierom zouden we u willen vragen de kaarten wat eerder af te halen, zodat de film op tijd kan beginnen. Bedankt voor uw begrip.

 

Zomaar een woensdagavond........... Geschreven door een KBO-lid

Diner in Malderburch voor leden van de KBO, twee keer in de maand.

Vandaag was zo'n dag.

Soms is het fijn als je samen met je KBO-vriendin aan kunt schuiven in een locatie waar je normaal niet zo snel heen zou gaan. We hadden ons opgegeven en gingen zitten aan een tafel die voor vier personen gedekt was. Andere KBO-gasten kunnen dan aanschuiven, dat kan leuk zijn en dat was het zeker.

Twee oudere dames, één van bijna 90 jaar, vroegen of ze mochten aanschuiven. Ja natuurlijk, want hier zijn deze avonden voor: samen aan tafel en niet alleen.

We namen alle vier een glaasje wijn en proostten op de KBO.

Het ijs was zo gebroken, ze hadden interessante verhalen waar we samen van hebben genoten. Ze waren dorpsvriendinnen die veel hadden meegemaakt, zo had één van de vrouwen twee echtgenoten verloren en ook nog twee zonen op jonge leeftijd. Ondanks het verdriet was ze toch positief, respect hiervoor.

Het 3-gangendiner was weer voortreffelijk en de bediening top en we kwebbelden er rustig op los. Een tweede glas wijn ging er wel in, heerlijk!

De andere vrouw was wat stiller, maar genoot zeker van alle verhalen van haar vriendin. We hebben veel gelachen en genoten er alle vier van.

Mevrouw woonde in een flat en vertelde dat ze een muis door haar huiskamer had zien lopen, waarop haar vriendin zei: ooh, dan is de muis vast met de lift gekomen, want klimmen is een heel eind. Deze muis heb je normaal alleen bij een vrijstaand huis, maar nu heeft de muis de hele flat voor zich, morgen weer een etage hoger.......... muis heeft nog genoeg te doen.

De tijd vloog voorbij, allerlei onderwerpen kwamen aan bod en we genoten alle vier zichtbaar. Tenslotte nog een heerlijk gratis kopje koffie of thee en het was tijd om afscheid te nemen van elkaar.

De dames vonden dat de KBO-Malden ontzettend veel doet voor de leden. "We komen niet altijd, maar we lezen wèl alles uit de nieuwsbrief en dan denken we: KBO-Malden leeft, er is veel te doen". En daar konden we het zeker mee eens zijn.

Intussen was eetzaal De Wals die rond 17.00 vol zat met zeker 70 gasten, nu helemaal leeg. We bedankten elkaar voor de gezellige avond en we hoopten elkaar nog eens te zien bij één van de activiteiten van de KBO of bij een volgend etentje in Malderburch.

Bedankt Malderburch voor de gastvrijheid, de bediening en bedankt lieve twee gasten bij ons aan tafel en tenslotte bedankt mijn KBO-vriendin die me mee uit eten vroeg.

Ik zeg..... moeten we vaker doen......... dank u wel.

 

 

 

KBO-Seniorendiner in november


Samen gezellig tafelen op de 2e en 4e woensdag van de maand. 

Op 14 en 28 november kunt u weer lekker dineren in de bistro van Malderburch.
Voor de prijs € 8,50 krijgt u een heerlijk 3-gangenmenu geserveerd en een gratis kopje koffie of thee na. U komt toch ook?

Opgeven alleen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur in de week ervoor bij de receptie van Malderburch.  Zie de folder.

NB: aanmelden via strookje of telefonische aanmelding is verplicht!

Wist u, dat u ook voor het Seniorendiner via “Vervoer op maat” opgehaald en thuisgebracht kunt worden?
Voor € 4,00 per enkele rit.
Via het telefoonnummer van Malderburch 024-3570570 kunt u informeren naar de mogelijkheden.

 

 

 Bingo in november 2018


bingo

Deze maand spelen we de laatste bingo van dit jaar. In december slaan we een keer over i.v.m. alle activiteiten in die maand.

Op zaterdag 17 november kunt u dus nog gezellig meedoen met de KBO-bingo in zaal de Wals in Malderburch. Aanvang: 14.45 uur.
U bent van harte welkom! Ook introducees kunnen hun geluk komen beproeven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar

In het Alzheimercafé worden bijeenkomsten georganiseerd voor iedereen die met dementie te maken heeft, op elke eerste donderdag van de maand vanaf 19.00 uur (programma start om 19.30 uur). 

alzheimer

Op 1 november is het thema: Veranderingen van gedrag bij dementie. Kenmerkend voor dementie is het steeds weer veranderende gedrag. Waar komt dit vandaan en wat betekent het voor de persoon met dementie zelf? Hoe ga je als naaste om met dit gedrag en gevoelens zoals onrust, achterdocht, boosheid, verdriet, ongeremdheid? We gaan in gesprek met een ouderenpsycholoog.

Het volgende Alzheimercafé is op donderdag 6 december.

De avonden zijn in het Van der Valk Hotel De Molenhoek, Rijksweg 1, 6584 AA Molenhoek.

Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buurt-Koffie in Maldensteijn Malden


Elke dinsdag van 14.00 - 16.00 uur kunt u vrij inlopen in Multifunctioneel Centrum Maldensteijn voor een gezellig praatje met senioren. De eerste 10 minuten is er een gesprek over een speciaal onderwerp. Verder kunt u gezellig met elkaar persoonlijke gesprekken voeren. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. Gastheer en vrijwilliger is Ton Hoogstraaten.

 


 


 

 

 

Activiteiten Mantelzorg Heumen


Mantelzorg Heumen organiseert in de 2e helft van dit jaar weer veel activiteiten voor mantelzorgers.


mantelzorg heumenMantelcafé Een contactmiddag voor mantelzorgers op 30 augustus,
4 oktober en 13 december.

Vervolgcursus op de Mindfulness training: ‘(zelf) Compassietraining’
Heeft u de mindfulness training gevolgd en hebt u het gevoel dat u op zoek bent naar een verdiepende slag binnen de mindfulness? Dan is de compassietraining misschien iets voor u. 3 oktober, 10 oktober, 24 oktober,
31 oktober, 7 november, 14 november, 21 november en 28 november

Klankbordgroep op 17 september en 7 december

Dag van de Mantelzorg
Jaarlijks wordt landelijk op 10 november de Dag van de Mantelzorg gevierd. Op of rond die dag organiseert Mantelzorg Heumen, Mook en Middelaar een lokale, ontspannende activiteit voor mantelzorgers die in de gemeente Heumen en de gemeente Mook en Middelaar woonachtig zijn. U wordt persoonlijk en via de lokale media op de hoogte gebracht van deze activiteit en de aanmeldprocedure.

Kijk voor nadere informatie op:  http://www.mantelzorginheumen.nl/ 

Voor aanmeldingen en vragen neemt u contact op met Anita de Roos of Kim Falk van Mantelzorg Heumen en Mantelzorg Mook en Middelaar op telefoonnummer 024 – 3570570 of per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de website van KBO-Malden www.kbomalden.nl kunt u ook informatie vinden.

 

 

 

 

KBO-themamiddag "Vrouwen in de kunst"

thema 1 11 18Op donderdag 1 november hebben we weer een mooie lezing voor u in
'de Ommezwaai' in Malderburch. Dhr. Toon Verbeek heeft in de afgelopen jaren al vaker een boeiende lezing voor ons verzorgd. Nu zal hij vertellen over “Vrouwen in de kunst”, waarbij de vrouw als Muze centraal staat.
Aanvang 14.30 uur. U bent van harte welkom! Zie de bijlage.

 

 

 

 

 

Terugblik Dag van de Senioren

dvds 2018

De ruim 160 aanwezige KBO-leden kunnen met veel plezier terugkijken op een vrolijke Dag van de Senioren op 27 september jl. in Heumen. We konden kennismaken met nieuwe technische ontwikkelingen in de zorg, zoals bv. het robotje Tessa dat kan helpen bij het onthouden van de dagindeling en afspraken.

Tussen de middag heeft iedereen heerlijk kunnen smullen van het uitgebreide stamppottenbuffet. De middag vloog om met het optreden van Tonny Wijnands, die zoals altijd de hele zaal weer op zijn kop wist te zetten met zijn humor en liedjes.

 

 

 

 

 

Terugblik KBO-Najaarsreisje

najaarsreis 2018Op 3 oktober jl. maakten 68 KBO-ers een prachtige rondvaart tussen de reusachtige containerschepen in havens van Europoort. Binnen werd koffie met appelgebak geserveerd en in het zonnetje op het dek had men een schitterend uitzicht op het havenbedrijf. Langs de kant lagen 16 zeehondjes ook lekker van de zon te genieten.

Na een uitgebreide lunch kreeg men een boeiende rondleiding met een gids door het Keringhuis en een wandeling langs de enorme Maeslantkering. We sloten deze indrukwekkende dag af met een heerlijk diner in Gameren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liedjes van Toen...2018

liedjes 2018muziek brengt je ziel tot rust...
wanneer het stormt in je hart....

Op 26 september was het de laatste keer van dit jaar 2018 dat we "Liedjes van Toen" hebben gezongen in de Muse op het kerkplein.

Wat was het weer leuk, gezellig en sfeervol.

Met 9 afmeldingen door ziekte etc. waren we toch met 47 personen aanwezig. Hr. Bonnet uit Overasselt zong uit volle borst en speelde ook nog mee vanuit de zaal op zijn mondharmonica.

De reacties uit de zaal waren zeer positief. Om 16.30 u werd de middag afgesloten. Een groot applaus klonk voor accordeonist Henk Kuik en Hendrik-Jan van der Werff op zijn gitaar, 2 top-muzikanten waar de KBO ontzettend blij mee is. Door hun begeleiding was het voor ons makkelijker en gezelliger zingen.
De Muse is een warme locatie met eigenaren
Henk en Trix Kuik waar je graag vertoeft.

Dank jullie wel aan de leden die er deze middag weer bij waren.
Ook een dank je wel voor de vrijwilligers van de KBO die dit mogelijk hebben gemaakt.
Dank je wel....Marij , Betsy en Loes. We bergen de liederenbundels op....tot 2019. Tot ziens....!

 

 

Misintenties voor onze overleden KBO-leden

Op zaterdag 3 november is om 19.00 uur de Allerzielenviering in de kerk in Malden. Voor onze overleden KBO-leden van het afgelopen jaar wordt dan de mis gelezen.

 

 

 

 

KBO-Sint Nicolaasmiddag

sintU bent van harte welkom op onze Sint Nicolaasmiddag! We gaan er weer een gezellig feest van maken. Sinterklaas wil deze leuke middag bij de KBO in Malden zéker niet missen.
In zaal “de Wals” van zorgcentrum Malderburch worden Sint en zijn Pieten op zaterdag 24 november om 14.30 uur feestelijk onthaald. De zaal gaat  om 14.00 uur open.
In bijgaande folder vindt u het strookje voor de aanmelding. Doe dat op tijd! We hopen alle aanmeldingen te kunnen plaatsen in de zaal.
Bij overtekening moeten we gaan loten. Heeft u zich niet aangemeld, dan kunt u helaas niet komen!

 

 

 

 

 

KBO-Kerstmiddag

kerst 2018Omdat het volgende KBO-PCOB magazine na 4 december uit komt, is het  i.v.m. de aanmelding noodzakelijk u nu al uit te nodigen voor de sfeervolle kerstmiddag op zaterdag 15 december.

U bent van harte welkom. Wij vragen u de bijgaande folder goed te lezen. Denkt u aan het op tijd aanmelden, want er kunnen nu minder mensen toegelaten worden in de zaal dan andere jaren.
Het misboekje, dat u vlak voor deze Kerstmiddag thuisbezorgd krijgt, is uw entreebewijs. Dan weet u dat u kunt komen.
Neem dat misboekje wel mee! Mocht u na aanmelding onverhoopt verhinderd zijn om te komen, geef het dan aan ons door (tel: 024 3585168), dan kan iemand van de reservelijst nog meedoen.

 

 

 

 

Donatie Rabobank

Zoals we u al eerder meegedeeld hebben kregen we van de Rabo Clubkasactie een mooi bedrag gedoneerd. Een deel van dit bedrag zullen we inzetten om de Kerstviering extra feestelijk te maken. Op deze manier komt het direct ten goede aan onze leden.

 

 

 

 

Donatie 024 Outlet

outlet

 

Nog een leuke verrassing voor ons! De boeken sponsoractie van
024 Outlet in het winkelcentrum in Malden heeft voor KBO-Malden het prachtige bedrag opgeleverd van € 138,00. Veel dank aan iedereen die onze KBO gesteund heeft via deze sympathieke actie.

 

 

 

 

 

Danspaleis

danspaleis 2018
Misschien heeft u het wel gelezen in de Gelderlander van dinsdag16 oktober jl.
De kleindochters van ons onlangs overleden KBO-lid
Theo Schlebos willen een grote wens van hun opa toch nog in vervulling laten gaan, nl. een dansfeest organiseren voor
75-plussers.
De twee worden geholpen door Het Danspaleis, een stichting die feesten voor 75-plussers organiseert.

In zaal De Wals in Malderburch zal dit dansfeest plaats vinden op
30 oktober van 15.00 uur tot 17.00 uur.

 

 

 

 

 

Aanvraag blijverslening

Tegen een gunstige rente en voorwaarden kunt een lening afsluiten via de gemeente voor aanpassingen in uw woning. De Blijverslening bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 50.000. De hoogte van het door u te lenen bedrag hangt af van de aanpassingen. De Blijverslening gaat via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) en kan consumptief of hypothecair worden verstrekt.   

U kunt de Blijverslening aanvragen via het aanvraagformulier Blijverslening gemeente Heumen op de website van de gemeente. Stuur het volledig ingevulde formulier naar Gemeente Heumen, afdeling Sociale Leefbaarheid, t.a.v. mevrouw C. Gerritsen, Postbus 200, 6580 AZ  Malden en voeg alle offertes toe van de aanpassingen die u wilt laten doen. Zie: https://www.heumen.nl/inwoners/blijverslening_45128/