Nieuwsbrief april

Facebook

Beste KBO-leden
Wat kijken we er naar uit dat we weer zouden kunnen starten met onze KBO-activiteiten!
Inmiddels hebben onze oudste leden al een coronavaccinatie gehad en zal in de komende maanden de rest volgen. Dat geeft weer hoop voor een normaler (club-) leven. Voorlopig kunnen we nog niet zoveel plannen. Hou de berichtgeving van de overheid maar in de gaten over wat er weer mogelijk gaat worden.
De actuele KBO-zaken zullen we op onze website vermelden. www.kbomalden.nl

Jubileum
Wist u dat KBO-Malden volgend jaar 70 jaar bestaat?
April is de verjaardags-maand van KBO-Malden. KBO-Malden wordt nu 69, dus volgend jaar in 2022 is het 70-jarige jubileum. Wij hopen dit samen met u te kunnen vieren. Het feest zal plaatsvinden in april 2022. Wij komen t.z.t. nog bij u terug met meer informatie. Weer iets leuks om naar toe te leven! 

60 of 70 jaar getrouwd
Onlangs hebben we in de bestuursvergadering besloten om voortaan echtparen die 60 of 70 jaar getrouwd zijn in het zonnetje te zetten. Als u dit leuk vindt geef dan uw jubileum door aan onze secretaris Heleen van Hal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 024-3582125. Wij nemen dan contact met u op.

Ziekenbezoek
We willen ook onze langdurig zieke leden niet vergeten. Bent u herstellende na een ziekenhuisopname? Geef het door aan de coördinator mevr. Ellen Hermens, tel: 024 3580464, dan komt een van onze ziekenbezoeksters u met een attentie verrassen.

Bericht van de penningmeester
Eind van de maand maart 2021 zal de penningmeester van de KBO-Malden de leden die geen machtiging hebben afgegeven voor het innen van de jaarlijkse contributie een rekening sturen over de contributie voor het jaar 2021, te weten € 27,50.

Technisch ouderenadviseur
Onze technisch ouderenadviseur dhr. Henk van de Logt krijgt versterking van een naamgenoot!
Dhr. Geert van de Logt zal voortaan samen met hem de technische vragen van onze leden gaan oplossen. Beiden kunnen u helpen bij het instellen van apparaten, zoals televisietoestellen, dvd-spelers, computers, mobiele telefoons etc. (geen reparaties!) Voor meer informatie kunt u bellen met:
Henk van de Logt: tel: 024 3581640 en Geert van de Logt: tel: 06 23159762 

De unieke fietsreis:
FIT & FUN Heumen start een nieuwe Challenge: “De Unieke Fietsreis” ook voor niet-leden. Het fietsen kan op een gewone fiets, wielrenfiets, mountainbike, elektrische fiets en zelfs thuis op de hometrainer voor wie dit heeft. Het is weer een nieuwe activiteit die uitnodigt tot extra in beweging te komen, en zo ingericht dat deze veilig gedaan kan worden in de coronatijd. Iedereen fietst de afstand die hij of zij kan. Ben je inwoner van de gemeente dan betaal je 10 euro. KBO-leden betalen voor deelname de helft, dus 5 euro. Aan die activiteit hangt ook een goede doelenactie: Ze gaan proberen een “E-Wombat” bij elkaar te sparen. Dat is een elektrisch aangedreven rolstoel op dikke banden, waarmee je op plekken kunt komen die normaliter niet meer begaanbaar zijn.
Ga voor meer informatie naar www.fitfunheumen.nl

Dementiewijzer Heumen is vernieuwd.
Dementie is ingrijpend. Als u of uw naaste ermee te maken krijgt, komt er veel op u af. Hoe weet u of het werkelijk om dementie gaat? Welke hulp is er in de gemeente Heumen voor u en uw naaste beschikbaar? In de Dementiewijzer Heumen staat informatie over verschillende thema’s. Van diagnosestelling tot aan hoe u actief kunt blijven. Van wat er thuis allemaal kan tot aan als thuis-wonen niet meer lukt. Van hoe zaken te regelen tot aan zorg voor de mantelzorger. Allemaal onderwerpen die vroeg of laat voorbij kunnen komen. De vernieuwde versie van de Dementiewijzer Heumen kunt u vinden op de website van Malderburch: https://www.malderburch.nl/dementiewijzer
Heeft u vragen over de Dementiewijzer Heumen, neem dan contact op met Malderburch Welzijn, telefoon 024- 357 05 70 of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Formulierenbrigade van start
De gemeenten Heumen, Berg en Dal en Mook en Middelaar zijn per 1 maart 2021 gestart met een formulierenbrigade. Deze organisatie helpt inwoners bij het invullen van formulieren om te voorkomen dat ze allerlei regelingen en vergoedingen mislopen.
Wat voor soort hulp?
De hulp van de formulierenbrigade is bedoeld voor inwoners die (financiële) vragen hebben of moeite hebben met het begrijpen en lezen van (online) formulieren. Het gaat dan bijvoorbeeld om formulieren voor het aanvragen van een vergoeding voor sport of lidmaatschap. Bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Of om kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen (Munitax en BSR).
De hulp van de formulierenbrigade is kortdurend. Dit betekent dat een vraag in principe opgelost moet kunnen worden met één afspraak. Hebt u meer begeleiding nodig, dan wordt u doorverwezen naar andere hulpverlening.
Hulp bij aanvragen kwijtschelding of betaling in termijnen?
Zeker nu de aanslagen van Munitax en BSR over 2021 zijn verstuurd, biedt de formulierenbrigade een hulplijn voor iedereen die het moeilijk vindt om kwijtschelding of om betaling in termijnen te regelen. Als u formulieren niet of niet goed kunt invullen, loopt u allerlei regelingen of geldbedragen mis. Er kunnen dan financiële problemen ontstaan. De formulierenbrigade kan helpen om dit te voorkomen. Kijk voor meer informatie op www.regionaleformulierenbrigade.nl of maak telefonisch een afspraak via 06 13 08 17 34. 

Waarschijnlijk zal deze filmmiddag nog niet door mogen gaan, maar tegen beter weten in sturen we u toch het programma van de Seniorenbios.
Laten we hopen dat we snel weer naar de bioscoop kunnen gaan! 

Seniorenbios

Cine Twins verwelkomt u graag voor de eerstvolgende voorstelling op dinsdag 13 april 

KAPSALON ROMY - DI 13 april 15:45
Familiefilm, komedie en drama - 92 min
De moeder van Romy moet heel veel werken; Romy gaat daarom elke dag na school naar haar oma toe. Oma Stine heeft het alleen erg druk met haar kapsalon en is bovendien nogal streng tegen Romy. Maar alles wordt anders als Romy ontdekt dat haar oma ook een hele andere kant heeft.

De film begint om 15.45 uur en op vertoon van uw KBO-lidmaatschapskaart geldt een gereduceerd tarief. Het is noodzakelijk tevoren te reserveren (gratis); telefonisch via het nummer 024 - 622 13 46 of via internet www.cinetwins.nl). Het adres van Cine Twins is Kerkplein 2b, 6581 AC Malden. In de buurt is volop parkeergelegenheid en de bus (lijn 83) stopt vlakbij.

 De volgende voorstelling is dinsdag 18 mei met de film: “ The Good Liar’’          

THE GOOD LIAR - DI 18 mei 15:45
Drama - 110 min
Meesteroplichter Roy Courtnay kan zijn geluk niet op wanneer hij de welvarende weduwe Betty McLeish online ontmoet. Wanneer Betty haar huis en leven met hem deelt, betrapt Roy zichzelf erop dat hij om haar geeft. Een simpele zwendel verandert daarmee in de meest verraderlijke klus van zijn leven. 

Onze tarieven worden per 1 februari verhoogd. KBO leden betalen €7,80p.p.

Hopelijk kan de voorstelling doorgaan!
Omdat de kaartverkoop bij de seniorenbios trager gaat dan normaal, zouden we u willen vragen uw KBO pas klaar te houden en de kaarten ruim van te voren af te halen, zodat de film op tijd kan beginnen. Bedankt voor uw begrip.

 

                                    Wij wensen al onze leden en hun familie fijne Paasdagen toe!
                                                       Houdt moed en vooral: blijf gezond!