Nieuwsbrief december 2020 - januari 2021

Facebook

 

 

Beste KBO-leden

Deze keer ontvangt u het KBO-PCOB magazine met bijlagen weer voor twee maanden. Dit dubbel-nummer en de nieuwsbrief zijn voor de maanden december en januari. Het volgende magazine wordt pas na 27 januari 2021 bij u bezorgd, samen met het nieuwe jaarboekje.

Activiteiten

Door het opleven van het coronavirus zijn wij helaas genoodzaakt alle activiteiten stil te leggen behalve: de Seniorenbios en de fietsclub. Deze kunnen op gepaste afstand nog wel doorgaan. Alles onder voorbehoud van nieuwe maatregelen. De 1,5 meter afstand blijft! 
En natuurlijk geldt dat, als u maar een klein beetje hoest of snottert, u niet mee moet gaan doen. Heeft u een erg broze gezondheid, neem dan geen enkel risico!

 

sinterkerst Verrassing

Dit jaar is het helaas niet mogelijk om gezamenlijk de Sint te ontvangen of een Kerstviering te houden. Wij zijn u uiteraard niet vergeten. Daarom ontvangt u eind november/begin december een leuke attentie van het bestuur. Deze attentie wordt bij u thuis bezorgd door een van onze vrijwilligers.

 

De KBO-Website gaat veranderen

Binnenkort gaat de website van KBO-Malden www.kbomalden.nl er anders

uitzien. In de komende tijd zullen er steeds wijzigingen aangebracht worden,
zolang de webbeheerder ermee bezig is. In overleg met de websitebeheerder
gaan we de indeling logischer maken. De sortering van de gegevens onder de verschillende kopjes wordt aangepakt. We willen dubbele berichten zoveel mogelijk voorkomen en hopen dat daardoor alles duidelijker wordt. Ook de welkomstpagina wordt anders ingedeeld.
Behalve de indeling van de website willen we ook iets doen aan het uiterlijk. De balken aan de zijkanten krijgen een andere kleur en worden smaller. Hierdoor komt er meer ruimte voor de tekst.
De standaardlettergrootte groeit, dit verbetert de leesbaarheid.
En nu maar hopen dat u blij wordt van deze veranderingen.

 

 

Bingo KBO Malden (dag, tijd en plaats gewijzigd!)

bingo1In het nieuwe jaar willen we, als het mogelijk is, weer starten met de KBO-Bingomiddagen.
Deze vinden voortaan plaats in Multifunctioneel Centrum Maldensteijn, Kerkplein 8, Malden. We gaan ook verhuizen naar de woensdagmiddag.
Aanvang 14.00 uur. De zaal is open om 13.30 uur. (pauze rond 14.45 uur)
De eerste Bingomiddag is op woensdag 27 januari.
(onder voorbehoud vanwege coronamaatregelen en op gepaste afstand)
We maken er weer een leuke middag van. En wie weet wint u een van de mooie prijzen.
Wij hopen op uw komst en natuurlijk zijn introducées van harte welkom.
Consumpties zijn voor eigen rekening (ook koffie en thee)
De geplande Bingomiddagen voor 2021 zijn: 27 januari, 24 februari, 31 maart, 28 april, 26 mei, 30 juni, 28 juli, 25 augustus, 29 september, 27 oktober en 24 november.

 

 

Gezocht

Wij zijn op zoek naar een technisch ouderenadviseur.
Deze taak wordt al jaren uitgevoerd door dhr. Henk van de Logt, die in het nieuwe jaar hopelijk zijn werkzaamheden weer kan gaan hervatten.

Er zijn echter zeer veel aanvragen, daarom zou het fijn zijn als er een of twee personen bij komen, zodat de taken kunnen worden verdeeld.
Wat is de taak van een technisch ouderenadviseur: hulp bieden bij het instellen van apparaten ( geen reparaties), zoals televisietoestellen, dvd-spelers, videorecorders, computers of mobiele telefoons.
De hulp is gratis, maar wanneer er kosten worden gemaakt zijn ze voor de aanvrager van hulp.

Ziekenbezoekers gezocht
Ook zijn wij op zoek naar 1 of 2 nieuwe ziekenbezoekers die in januari 2021 kunnen starten.
Mevr. De Bruijn en mevr. Lucassen stoppen na vele jaren met hun werkzaamheden als zieken-bezoekster. We danken hen voor de vele, zeer gewaardeerde bezoekjes die ze hebben afgelegd.

Reserve Magazinebezorgers gezocht
Voor het geval een van onze magazinebezorgers ziek wordt, of op vakantie is, zijn we op zoek naar enkele vervangers die een wijk tijdelijk kunnen overnemen.

Reacties voor de 3 hier bovengenoemde functies graag bij Wilma Geertsen, voorzitter KBO Malden. Telefoon: 024-3580427 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Hulp van Bieb en Seniorweb bij digitale vragen (persbericht)

GELDERLAND – Het werken met online communicatiemiddelen is niet voor iedereen even makkelijk. Sinds de coronacrisis is dat echter wél extra belangrijk geworden. Daarom heeft de bibliotheek Gelderland-Zuid een hulplijn ingesteld. Mensen kunnen er terecht voor alle digitale vragen over bijvoorbeeld computer, tablet of telefoon. De Bibliotheek Gelderland-Zuid doet dit in samenwerking met SeniorWeb. De vragen worden beantwoord door een ambassadeur van SeniorWeb. De ambassadeur gaat kijken wie het beste de vraag kan beantwoorden. De beller zal dan binnen 3 werkdagen een antwoord krijgen. Gert Jupijn van SeniorWeb laat weten: “Veel vragen gaan over het downloaden van e-books en luisterboeken in combinatie met het gebruik van de nieuwe Online Bibliotheek-app. Daarnaast kregen we met name tijdens de eerste lockdown vragen over beeldbellen via Skype, WhatsApp of Zoom. Er bellen trouwens niet alleen ouderen, ook jonge mensen weten de hulplijn te vinden.”Er wordt volgens Jos Lusing van SeniorWeb ook vaak gebeld met vragen over de Corona App, het Donorregister, Windows en programma’s zoals Word of Excel. Hij zegt dat bellers vaak super tevreden zijn over de hulplijn, “De mensen die je aan de telefoon krijgt zijn erg enthousiast, ze vinden het geweldig dat ze in deze coronatijd zo geholpen worden”
De hulplijn is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur via 024-3274999.

 

 

 

Seniorenbios

De film "De Beentjes van Sint-Hildegard" die op 10 november gedraaid zou worden mocht vanwege de Coronamaatregelen niet doorgaan. Deze film wordt (als het mag) nu op 24 november vertoond.

Laten we hopen dat de leuke film Mi Vida die voor 8 december gepland staat wèl door kan gaan!

biosnov20

Na een leven vol zorg voor anderen, wordt de pas gepensioneerde Schiedamse kapster Lou (Loes Luca) tijdens een taalcursus in Andalusië voor het eerst sinds lange tijd gecon-fronteerd met haar eigen dromen en onvervulde verlangens. Wanneer ze, aangemoedigd door haar lerares Spaans, overweegt om een nieuw leven in Spanje op te bouwen, stuit dat bij haar inmiddels volwassen kinderen op onverwachte weerstand.

 

 

 

Emma

Voor 12 januari 2021 hebben we de mooie film Emma gepland. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1815 van Jane Austen. Emma is een licht arrogante en koppige vrouw die zich wil mengen in de persoonlijke relaties van haar omgeving - omdat zij het allemaal beter lijkt te weten. Haar omgeving loopt met haar weg en ziet niet in wat haar bedoelingen zijn. Behalve edelman George Knightley, de enige tegenpool die Emma in de weg zit. Aanvang van beide films 15.45 uur. Haal uw kaartjes op tijd op en betaal het liefst met pin! Houd uw KBO-pasje gereed voor de korting! Dat scheelt wachttijd voor iedereen.